De ce Europa Centrala si de Est?

Pietele de est ale Europei au suferit modificari semnificative in ultimul deceniu, iar promisiunea de a oferi o dezvoltare oportuna intregii lumi, continua.
Potrivit unui studiu realizat de Focus Economics*, majoritatea economiilor din Europa Centrala si de Est (ECE) a demarat acest an pe creștere, la un ritm remarcabil, deoarece a inceput sa beneficieze de recuperarea incipienta din Zona Euro. Conform unei estimari de crestere a PIB-ului pentru regiune, economia Europei Centrale si de Est a crescut la o rata de 3,4% in primul trimestru, care a marcat o accelerare notabila in comparatie cu cresterea de 2,6% observata in ultimul trimestru al anului 2014. Cresterea a fost propulsata de o imbunatatire substantiala a cresterii economice in Republica Ceha si Romania, precum si de impulsuri pozitive dinspre economiile Bulgariei, Ungariei, Poloniei si Slovaciei. Cu toate acestea, dinamica de crestere din regiune in T2 sugereaza o incetinire.

Perspectivele economice pentru Europa Centrala si de Est s-au stabilizat in luna august, dupa trei revizuiri ascendente consecutive. In timp ce economia regiunii este de asteptat sa fi incetinit in T2, cresterea ia avant in a doua jumatate a anului. Indreptandu-ne catre a doua jumatate a lui 2015, economia regiunii este de asteptat sa creasca in acest an cu 3,1%. In cazul in care prognoza se confirma, aceasta va reprezenta o accelerare de 2,8% peste extinderea vazuta in 2014. Pentru 2016, previziunile sunt de mentinere a ritmului de crestere la 3,1%.

Riscurile ce vizeaza perspectivele de crestere in regiune se mentin in contextul rabufnirii crizei datoriilor din Grecia si recentelor turbulente vazute pe piata actiunilor din China. Perspectivele de crestere pentru Republica Ceha, Romania, Slovacia si Slovenia s-au imbunatatit in luna august, in timp ce previziunile de crestere a PIB-ului pentru Estonia si Lituania au fost taiate.

Tarile ECE sunt intr-o dinamica economica continua, cu o perspectiva buna de crestere economica si evolutie viitoare a mediului de afaceri.

De ce Romania?

Romania reprezinta un fost bastion de protectie pentru economiile Imperiului Roman si actualmente un sprijini continuu al Uniunii Europene si a altor parteneri economici interesati de promovarea cresterii in acest sens, precum si cel mai indepartat punct al frontierei de est a Europei.


Odata casa genialului Brancusi si producator de superstaruri mondiale, precum Nadia Comaneci si Ilie Nastase, astazi prezinta lumii o investitie economica oportuna si un loc propice pentru turism. Diversele ecosisteme ale tarii prezenta surse atractive pentru trasee de bicicleta sau de conducere pe drumuri spectaculoase. Romania este incoronata de Muntii Carpati, plini de privelisti extraordinare, castele si, bineințeles, legende pentru a umple sufletul oricarui fan Dracula.

Capitala Bucuresti este situata pe campiile din jumatatea de sud a tarii si este bine pozitionata pentru a calatori in intreaga tara. In oras se afla o bijuterie arheologica sub forma ruinelor castelului care proteja odata lumea crestina de hoardele invadatoare ale Orientului. In general, Romania este bogata in castele medievale misterioase, orase si cetati, catedrale planare si este casa a numeroase culturi.

Cu o astfel de diversitate mare de optiuni, Romania este la fel de mult o experienta educativa, precum si un loc excelent de vacanta, fiind selectata gazda pentru WCCE 2016.

Vino alaturi de noi si experimenteaza din plin Bucurestiul si Romania.

*studiul poate fi gasit aici: http://www.focus-economics.com/regions/central-and-eastern-europe